jacuzzi Onderhoud

Je eigen spa is natuurlijk een investering die je optimaal wil benutten en zo lang mogelijk profijt van wil hebben. Goed spa onderhoud is daarom een pre, hieronder geven wij van eigenjacuzzi.nl daarom een aantal tips & tricks om je jacuzzi en waterkwaliteit zo lang mogelijk goed te houden en je jacuzzi te reinigen.

Dagelijks onderhouden van je opblaasbare jacuzzi.
Alle spa’s en jacuzzi’s zijn voorzien van een filter die het water schoon houden. Om deze filter zijn werk optimaal te benutten is het belangrijk dat je deze regelmatig uitspoelt. Wij adviseren om de dag je filter schoon te maken met een tuinslang. Waarom een tuinslang? Omdat met de druk van het water via de tuinslang je het filter veel beter kan reinigen dan met de waterkracht rechtstreeks vanuit de kraan. Ook raden wij aan om deze na elke maand te vervangen. Ook een goede cover/hoes is van belang om het water in de juiste conditie te houden.

Water waarden meten. Bij een te lage of te hoge pH waarde heeft chloor weinig of geen invloed op je waterkwaliteit van je jacuzzi. Dit kan je meten behulp van een tester . de PH waarde kun je aanpassen met PH- of PH+.

Wanneer je de PH onder controle hebt kan de chloor maximaal zijn werk doen. Om uw chloor op pijl te krijgen raden wij altijd eerst chloorshock of mini quick tabletten aan. Wanneer uw chloorgehalte goed is kunt u het beste gebruik gaan maken van long mini 20 grams tabletten. 

jacuzzi schoonmaken
Het is verder aan te raden om het bad eens in het kwartaal ook een grondige schoonmaakbeurt te geven. Voeg hiervoor een speciale jet & pipe cleaner aan het water toe en laat het bad zo’n vijf tot vijftien minuten bubbelen. Op die manier reinig en ontsmet je alle leidingen. Zorg er wel voor dat je de luchttoevoer volledig dichtdraait, zodat er alleen maar water door de leidingen stroomt, dat niet vermengd is met lucht. Als de leidingen eenmaal goed schoon zijn, kun je het bad leeg laten lopen en beginnen met het schoonmaken van de kuip. Gebruik daarvoor een speciale Shell Polish. Met dit schoonmaakmiddel houd je de kuip in topconditie. Is de kuip weer helemaal blinkend, dan kun je hem weer vol laten lopen met vers water. Er rest je verder niets dan te genieten van een frisse spa en lekker bij te komen van al dat schoonmaakwerk.